TOP termékek

Átvételi lehetőségek

Csomagküldő.hu

MPL Futárszolgálat

Posta Pontok

FOXPOST

Személyesen  Szolnokon szállítási költség nélkül

Facebook

Tanúsítvány

SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Kottafutár - Könyv, kotta és hangszer

Hívjon telefonon: 30/2792017 (Bedő Péter)

A hangszeres magyar népzenéről

A hangszeres magyar népzenéről

A hangszeres magyar népzenéről

Okos Tibor

Segédlet a népzenei ismeretek oktatásához CD-melléklettel

A kiadvány a népzenei ismereteknek az ének-zene tanításba való integrálását segíti elő. Bemutatja a magyar népi hangszereket, a hangszeres együtteseket, a népzenei dialektusokat. Kitér a táncházi mozgalomra, és bemutatja, hogyan készíthetünk házilag egyszerűbb hangszereket. A könyvet példatár és egy 65 szemelvényből álló hangzó CD-melléklet egészíti ki. A pedagógus szerző zenész is, a Gajdos zenekar tagja.

Tisztelt énektanárok, tisztelt kollégák!
A magyar népzene megkedveltetésével, zenei hagyományaink, évezredes tulajdonunk megismertetésével – valljuk meg – adós marad iskolarendszerünk. Nemcsak az általános- és a középiskolákban, hanem a főiskolákon is. A népdalok ugyan szerepelnek tananyagunkban, de a népi hangszerekről, a hangszeres magyar népzenéről igen kevés szó esik, ha egyáltalán sor kerül rá. Pedig fontos lenne megismertetni népi hagyományunk e szeletével is gyermekeinket, hiszen ők lesznek majd azok, akik továbbéltethetik, továbbadhatják ősi tudományunkat. Hogyan tehetnék ezt, ha mi nem tanítjuk, esetleg nem tudjuk megtanítani őket ezekre, mi sem lévén járatosak népi hangszereink világában. Ehhez a munkához szeretne segítséget nyújtani A hangszeres magyar népzenéről című, ismertető jellegű kötet.
Ajánljuk tehát azoknak a tanár kollégáknak, akik szívesen megismerkednek a magyar nép egyes csoportjainak zenei életével, általuk használt hangszerekkel. A barkácsoló kedvűek a könyv fényképekkel ellátott útmutatói alapján néhány egyszerűbb hangszert is elkészíthetnek.
A végső cél azonban mégiscsak az, hogy tanítványaik kezébe is eljusson e tankönyvnek is szánt mű. A könyv és az Önök segítségével szakszerűen avathatjuk be diákjainkat a magyar zenei anyanyelv titkaiba. Ebben segít a könyvhöz mellékelt CD is, melyen a könyv menetéhez rendelve találhatók meg az egyes hangszerek hangjai, egyes zenekarok hangzása és a magyar nyelvterület mindegyik dialektusából egy-egy zenei szemelvény.
Bízva érdeklődésükben, tisztelettel
Okos Tibor
Bővebben
Nincs raktáron
2 890 Ft
Nincs raktáron
Részletek

 

Hangolódás
Magyar népi hangszerek
Idiofon hangszerek
Membranofon hangszerek
Aerofon hangszerek
Chordofon hangszerek
Hangszeres együttesek
Alkalmi együttesek
Állandó zenekari összeállítások
Népzenei dialektusok
Dunántúl
Észak
Alföld
Erdély
Csángók
Táncházi mozgalom
Hangszerkészítés
Példatár
CD melléklet
Felhasznált és ajánlott irodalom
Népzenei füzetek
Hangzó kiadványok
Fényképek jegyzéke
Adatok
Szerző
Okos Tibor
Cím
A hangszeres magyar népzenéről
Megjelent
2004
Kiadó
Flaccus
Terjedelem
147 oldal
Cikkszám
960217
Hasonló termékek