Szűrés

Szerző
Megjelent
Sorozat
Ár
1 000 Ft - 5 400 Ft

TOP termékek

Átvételi lehetőségek

Csomagküldő.hu

MPL Futárszolgálat

Posta Pontok

FOXPOST

Személyesen  Szolnokon szállítási költség nélkül

Facebook

Kottafutár - Könyv, kotta és hangszer

Telefon: 30/2792017 (Bedő Péter)

Basszusgitár és nagybőgő

Nagybőgő és basszusgitár

Tovább

Leírás

Aki basszusgitározásra adja a fejét, azt megfogja valami, ami a muzsikálás mélyebb rétegeiből ered. A mélységet természetesen nem a hangszer hangtartományára értem. Aki még soha nem zenélt és egy kísérő hangszert választ, az egy komolyabb, alázatosabb zenélési ösztönnel rendelkezik és éppen erre van szükség – bármilyen hangszert tanuljunk is.

A basszusgitár egy rendkívül hálás hangszer. Hamar megmutatja az erejét, fontosságát és már nagyon egyszerű dolgokat megszólaltatva rajta, berángatja művelőjét valamilyen zenekari ügyködésbe. A basszusgitáros rövid idő alatt a zenekar szakmai központjává válhat, hiszen mindent kell tudnia a játszott dal ritmikájáról, stílusáról, akkordjairól. A tanulóévek alatt érdekes felfedezések, összefüggések és élmények motiválják a diákot az egyre magasabb szintek elérésére.

Megdöbbentő csodálkozást kelt a tanulóban az, amikor meglátja vagy meghallja azt, hogy milyen lehetőségeket rejt magában ez a hangszer és ezeket hogyan is aknázzák ki a nagymesterek. A basszusgitár hosszú évtizedek óta forradalmát éli, ami a mai napig nem ért véget, így emelkedhetett föl szerepébe a zongora és a gitár mellé amelett, hogy a zenekar legfontosabb kísérőhangszere maradt.

Ebben a könyvben megismerheti a tanuló azt az utat, ami egyszerűen és érthetően vezeti el őt a kölönböző basszusszólamok megértéséhez és megvalósításához. A feladatok, melyek már önmagukban is megállják a helyüket a zenekari játékban egyre mélyebben nyitják meg a technikai, gyakorlati és elméleti lehetőségeket. Minden példa egy apró elméleti részt is tárgyal, ami szükséges az adott gyakorlathoz és a továbblépéshez. A bonyolult elméleti rendszerek átlátása nélkül azonnal elkezdhet a tanuló zenélni, vagyis betöltheti egy zenekarban a basszusgitáros szerepét anélkül, hogy bármilyen előképzettsége lenne.

 

Tartalomjegyzék

 • Alapismeretek (hangolás – hangszertartás – kéztartás – pengetés)
 • Ritmika
 • Gyakorlatok
 • Rock
 • Szünetek
 • Dúr és moll
 • Blues és a 12 taktusos blues kör
 • Sétáló basszus (walking bass) és basszusvezetés
 • Basszusvariációk
 • Elméleti rendszerező (kromatikus skála – hangközök – dúrskálák)
 • Zenekari alapok
Tovább
5 400 Ft

Bussy Gábor

Leírás

Az improvizációs képesség ősi kifejezésmódjával változtatni tudunk mindazon, amely felé a figyelmünket fordítjuk. Ez a képesség a figyelemből és a megértésből fakad, vagyis csak akkor működik, ha észleled és feldolgozod a téged ért hatásokat. E világban pedig a változás megmaradást, a változatlanság pedig elmúlást jelent. Az improvizáció – használd azt az élet bármely területén is – megismerteti veled, amiről nem is gondoltad, hogy birtokában vagy. Vajon mit tehet egy feltaláló, aki nap mint nap kitaposatlan ösvényeken jár; vagy a muzsikus, aki éppen a még soha nem létezett művét írja; vagy a hegymászó, aki nekivág az útjának, pedig még azt sem tudja hol és mibe kapaszkodjon. Nem tehet bizony mást csak improvizálhat. Ez a rögtönzés azonban nem azt jelenti, hogy ész nélkül, minden előzetes ismeret, tapasztalat és tanulmány nélkül csak úgy produkálsz valamit.

Téves az a hitvallás, hogy a zenei improvizációs képesség egy nem mindenkinek megadatott adomány, így akinek van ilyen, az tudja, akinek nincs, az pedig nem tudja művelni a rögtönzésre alapuló muzsikát. Ezt a megállapítást az ösztönös muzsikusok vallják, akiknek ez a képességük akaratukon kívüli. Az ő képességük talált képesség. Találni pedig lehet véletlenül és lehet keresve is. A kutatás persze nem a vak szerencsére alapul, hanem a figyelemre és tudatosságra. Ez a két képesség pedig minden egészséges emberben megvan, még ha éppen mélyen alvó állapotban is.

Ez a kiadvány, ha a tudatosságot nem is tudja felébreszteni benned (hiszen azt magadnak kell), de meg tudja mutatni azt, hogy miként indulj el és mire figyelj improvizációs tanulmányaid során. A példák és módszerek rávilágítanak a különféle stílusokban (rock, blues, jazz-blues, funky) használt zenei gondolkodásmódokra és improvizációs lehetőségekre. Minden lecke érthetően és könnyedén vezet be téged a rögtönzés világába, így mindig világos marad számodra mi is a dolgod az éppen megértett rendszerrel vagy feladattal. A leckék soraiban szereplő gyakorlatok az első könyvemben található példákra épülnek, ezért érdemes áttanulmányozni az abban leírtakat. Természetesen a már haladó szintű tanulóknak ez nem szükséges, feltételezve azt, hogy minden alapvető zenei tudnivalóval rendelkeznek.

CD-melléklettel

 

Tartalomjegyzék

 • A rögtönzés alapelevei
 • Rock
 • Blueshangsor a rockban
 • Ritmusimprovizáció
 • A pentatónia
 • Blues
 • Akkordjáték
 • Sétáló basszus
 • Funky
 • Oktávjáték
 • Zenei alapok
 • Elméleti háttér
Tovább
5 400 Ft

Bogyiszló hangszeres népzenéje a táncházmozgalom kezdetétől ismert és kedvelt a táncházakban és a népzenei együttesek repertoárjában. Az 1970-es, ’80-as években még aktívan muzsikált a bogyiszlói Orsós Kis János és zenekara, és a népszerű dél-dunántúli táncokhoz tökéletes zenei kíséretül szolgált a bogyiszlói zenekar összeszokott játéka. A Magyar Művelődési Intézet által 1989-ben elindított Népzenei füzetek – Hangszeres népzenei példatár sorozatban az Orsós Kis Jánosról készült kötet 1995-ben látott napvilágot, Olsvai Imre tanulmányával, Virágvölgyi Márta kottás lejegyzéseivel, fényképekkel, a gyűjtések adatait tartalmazó listával, hangzó melléklettel. A kötet második, javított kiadását már a Hagyományok Háza adta ki, 2010-ben. Az eredeti kötethez képest megújult a kottakép, kiegészült a dallamok szövegeivel, és a hanganyag is CD-re került. A hegedűsöknek készült kötetben azonban nem szerepel a dallamok brácsa-bőgő kísérete. Jelen kötettel ezt az immár több mint két évtizedes hiányt igyekszünk pótolni. Orsós Lajos brácsás, valamint Bogdánovics Antal, Bogdán Péter és Zsolnai József bőgősök játékáról készült kottás lejegyzéseket olyan népzenetanárok végezték, akik zenei gyakorlatuknak és stílusismeretüknek köszönhetően az eredeti felvételeken előforduló tévesztéseket, esetlegességeket is kijavították. A kötet dallamanyaga teljesen egybevág a hegedűkötettel, azzal párhuzamosan használható. A stílusos hangszerjáték elsajátítását nagyban segíti, hogy a kötettel megjelenő DVD-mellékleten a korábbi hanganyag mellett a pdf formátumú kották, valamint az egyes dallamokról készült eredeti videofelvételek is helyet kaptak. (Árendás Péter)

Tovább
4 000 Ft
-50%

Huey Lewi And The News - Rock Score

Teljes partitúra.

Doin' it (All for my Baby)
Do you believe in love?
Hope you love me like you say you do?
If this is it
I want a new drug
Stuck with you
The power of love
Whole Lotta lovin'

Tovább
3 000 Ft 
1 500 Ft
Kezdete: 2020.02.18 A készlet erejéig!

Farkas Ferenc

EMB 2458

Nagybőgőre vagy fagottra vagy gordonkára és zongorára

Tovább
1 600 Ft

Árendás Péter - Nagy Zsolt - Koncz Gergely

Brácsa - bőgő melléklet

CD-melléklettel

Tovább
4 000 Ft
-50%

Steely Dan

Teljes partitúra. (Original Sores Vocals, Solo Guitar, Solo Keyboard, Synthesizer, Keyboards, Bass, Percussion & Drums)

HL00675200

Pretzel Logic
Parker's Band
Night By Night
Chain Lightning
Don't Take Me Alive
Green Earrings
Time Out Of Mind
Gaucho
Aja
Josie
Black Friday
Bodhisattva
Deacon Blues
Hey Nineteen
See all contents
Kid Charlemagne
My Old School
Peg
Reeling In The Years
Bad Sneakers
Rikki Don't Lose That Number

Tovább
3 000 Ft 
1 500 Ft
Kezdete: 2020.02.18 A készlet erejéig!
-50%

Five of U2's greatest songs scored for small groups. Complete with lyrics.

Ének, gitár, basszus, keyboard, drums.

Am72562

I Still Haven't Found What I'm Looking For
Pride (In The Name Of Love)
Sunday Bloody Sunday
The Unforgottable Fire
Where The Streets Have No Name

Tovább
4 500 Ft 
2 250 Ft
Kezdete: 2020.02.19 A készlet erejéig!
-50%

Bon Jovi

Gitárok, ének, billentyűs, basszus és dobok.

AM69642

Let it Rock

You Give Love a bad Name

Livin' on a Prayer

Social Disease

I'd die for You

Never say Goodbye

Raise your Hands

Tovább
Nincs raktáron
4 000 Ft 
2 000 Ft
Kezdete: 2020.02.19 A készlet erejéig!
Nincs raktáron

Szabó András - Mohácsy Albert

DVD-melléklettel

A Népzenei füzetek legújabb kiadványa az 1994-ben megjelent Gömöri népzene hegedűkötet kontra és bőgő melléklete, mely az alsókálosai Molnár László prí­más dallamainak kíséretét mutatja be.

A kottaanyag Molnár Kálmán „Ördög” brácsás, Se­res Kálmán „Fütykő” kontrás, valamint Banya Sándor „Vidur” bőgős játékának pontos lejegyzését tartalmaz­za, a kiadvány DVD-mellékletén pedig a velük készült hang- és videófelvételek találhatók.

Tovább
Nincs raktáron
4 000 Ft
Nincs raktáron