Szűrés

Szerző
Megjelent
Sorozat
Ár
400 Ft - 5 500 Ft

TOP termékek

Átvételi lehetőségek

Csomagküldő.hu

MPL Futárszolgálat

Posta Pontok

FOXPOST

Személyesen  Szolnokon szállítási költség nélkül

Facebook

Kottafutár - Könyv, kotta és hangszer

Telefon: 30/2792017 (Bedő Péter)

Divat, kézimunka, otthon

Antikvár könyvek

Tovább

Berente Ági

Harmónia - nyugalom - egyensúly

Az ősi kínai térrendezés művészete

Tovább
Raktáron: 2 db
650 Ft

Ivaki Tosiko

Tovább
Raktáron: 1 db
400 Ft

Heidi Grund-Thorpe - Natascha Sanwald

Tovább
Raktáron: 1 db
1 200 Ft

Macskássy Izolda

ajándéknak szánt beírással

Tovább
Raktáron: 1 db
1 200 Ft

Tongori Mária

Pulóverek, mellények, kabátok, szoknyák

Tovább
Raktáron: 2 db
500 Ft

Kertészeti Szakközépiskolák Tankönyve

Tovább
Raktáron: 1 db
1 200 Ft
-37%

Somogyi Béla - Stumpf Károlyné - Z. Tábori Piroska

Kötéstáblája foltos. A könyvtest tiszta.

Tovább
8 000 Ft 
5 000 Ft
Kezdete: 2022.07.14 A készlet erejéig!

Lőrincz Etel

Hagyományos és új szőnyegek mintakincse, szövésmódja

 

A könyv azzal a szándékkal született, hogy segédanyagot nyújtson a magyar szövőkultúra eddig kevéssé publikált területe iránt érdeklődők számára. Kiadványunkat haszonnal forgathatják a szövéssel ismerkedők, a szakmában már jobban elmélyedők, szakoktatók és az alkotók is. Gyakorlati használatra szánjuk a megjelenő műveket, nem kizárólag tudományos céllal, főként a hagyományoktatás részére.

A kiadvány hiánypótló, hisz a festékes szőnyegek témakörében kevés a hozzáférhető szakirodalom, a múzeumi gyűjteményekben pedig nehézkes az eredeti anyagok tanulmányozása.

A kötet bevezető fejezetében a szövő szakoktatás szépségein, nehézségein keresztül vall a szerző arról, hogy hogyan lehet átmenteni az apáról fiúra szálló mesterségátadás élményét, technikáját a mába, mikor már ez az ismeretátadás a köz- és szakoktatás feladatává vált. Ez a gondolat hatja át a könyv további fejezeteit is, melyek az oktatás módszereit, a bukovinai székelyek rövid történetét és a bukovinai festékes szőnyegeket mutatják be.

Az utolsó – bukovinai székely festékesek címet viselő – fejezet végigvezeti az olvasót a szövőeszközök ismertetésétől kezdve az elkészült szőnyegek használatáig. Megismerhető a bukovinai osztováta és részei, a fonal előkészítés, a felhúzás módja. A festékes szőnyegek tervezésének jellemzői, a mintakincs sajátosságai, a régi és az új stílus különbözőségei. A minták leírása mellett minden esetben megjelenik a fotós illusztráció. (pl: nagyvirágos, kígyós, vízfolyásos, rózsás, stb.)

A kiadvány a szerző által gyűjtött archív és a szerző által készített színes fotókat tartalmaz, összesen 83 darabot.

Tovább
2 500 Ft

Dr. Illés Károlyné hímző népi iparművész, a népművészet mestere kötetében a Kézi és gépi hímző OKJ képzés teljes tananyagát felölelő hímző tájegységi kultúra mintakincsét, 152 hímzésmintát, valamint a hímzések táj szerinti beazonosítását, eredeti és új funkcióban történő alkalmazási lehetőségeit, régi és új alapanyagait, hímzőfonalait, színezését és öltéseit találhatják sok színes fotó kíséretében.

Dobozban.

Nem antikvár példány

Tovább
5 500 Ft

Péter-Jani Csilla - Péter Mónika-Mária

A kiadvány igyekszik átfogó képet nyújtani a kalotaszegi varrottasnak erről a formájáról, több olyan mintát is közöl, amely már feledésbe merült.

Tovább
5 000 Ft

Beszprémy Józsefné hímző népi iparművész, a népművészet mestere kötetében az elmúlt tíz évben gyűjtött új mintáit - 64 db mintarajzot – találhatják a Nyugat-Dunántúlról. A kötetben olvashatják a minták leírását, jó tanácsokat a hímzés kivitelezéséhez, több helyen a feldolgozott minták mellett az eredeti múzeumi felvételt is bemutatjuk. A szerző visszaemlékezéseiben a hímző mozgalom „fénykoráról”, saját életútjáról is olvashatnak, mely immár kultúrtörténeti jelentőséggel is bír.

 

Nem antikvár példány!

Dobozban!

Tovább
4 000 Ft

Dolányi Anna

Folton-folt technikák - Patchwork

Tovább
Nincs raktáron
1 000 Ft
Nincs raktáron